Boot vouwen van papier

Datum van publicatie: 08.03.2019

De was helpt om het papier tegen water te beschermen. Creatief blog voor ouders, leidsters, juffen en meesters.

Hobby en Overige Subrubriek: De hoekjes vouw je om. Maak twee bootjes en zet het ene bootje in het andere bootje. Trek de zijkanten zo ver open dat het dubbel klapt, net een grote mond. Als dat gebeurt gebruik je plakband voor de nodige reparatie! Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over dit artikel Categorien: ? Die rand vouw je nu naar boven, het krantenpapier is nu zo vaak gevouwen dat het gemakkelijk kan boot vouwen van papier, dan draai je het papier, just do it? Pas op wanneer je in de buurt van water speelt. Een klein gaatje kan namelijk een grote scheur worden. Wees voorzichtig, Nee Zuster.

  • Je trekt de twee puntjes van elkaar af, en je opent als het ware de boot. De vouwrand is de middellijn.
  • Knutselen In andere talen:

Wie ben ik?

Papieren bootjes zijn leuk om mee te spelen en sinds papier uitgevonden is worden ze door veel kinderen gemaakt. Vouw het papier zo ver mogelijk bij het huis omhoog zonder het papier eronder om te vouwen.

Het papier zou automatisch de vorm van een vierkant moeten krijgen, waarbij de onderste hoeken van de driehoek nu over elkaar worden gevouwen en zo de onderste hoek van een ruit worden. Je hebt nu een vierkant gekregen, die aan twee kanten open is, aan twee kanten dicht.

Met een opening aan de onderkant. Het papier krijgt zo de vorm van een huis met een relatief groot dak en een kort rechthoekig gedeelte van enkele centimeters eronder. Je kunt ook één kant van het papier volledig inkleuren met waskrijt.

Membuat Kapal Kertas , etina: Vaak kun je boot vouwen van papier eenvoudige dingen al leuke dingen doen. Je kunt de zijkanten van de boot iets meer omhoogvouwen, boot vouwen van papier, zodat de boot op het water blijft drijven en niet zinkt. Vouw alles weer plat. Dat betekent dat de juffen en meester alweer op zoek ga…. Tips Het wordt aangeraden om een rechthoekig vel papier in plaats van een vierkant vel papier te gebruiken om een bootje te vouwen!

De onderste hoeken komen op elkaar te liggen en zullen samen de onderste hoek van een vierkante ruit vormen.

De printversie van Zwaan 1 is er!

Je kunt gewoon wit printerpapier, knutselpapier of origamipapier gebruiken. Maak ze in verschillende soorten, maten en kleuren. Lees en bekijk in dit artikel hoe je het bootje moet vouwen. Je maakt dezelfde vouw als bij de vorige stap.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd! Vul een kleine kom of bak met water en leg de boot op het water. Je kunt het gewicht ook zo verdelen dat het schip in een rechte lijn vaart, boot vouwen van papier. Je papieren bootje is nu klaar.

Vouw alles weer plat.

Probeer het uit!

Draai het papier om en doe hetzelfde met de onderste flap aan die kant. Klaar is het bootje! De vouwrand is de middellijn.

Kleur het schip met waskrijtjes. De hoekjes vouw je om. En hier gaat ie. Je ziet een pijl wijzen naar de kant die nu open is. Bij origami gebruikt men traditioneel licht maar sterk papier. Vouwen is ontspannend, het is goed voor de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van de kinderen, of toch liever in het opblaaszwembad in de achtertuin.

Houd het papieren bootje in het midden van de onderrand vast. Er loopt nu een verticale vouw door het midden van het papier.

Je kunt tevens gezichtjes op knikkers en gladde stenen boot vouwen van papier om de passagiers en de bemanning voor te stellen. Je kunt er nu mee gaan varen op een stormachtige zee, is een groot gebied van boot huren friesland met hond mag groeien, boot vouwen van papier.

Berichtnavigatie

De steentjes zijn ballast en helpen om het bootje overeind te houden. En nu doe je weer hetzelfde, de twee punten naar elkaar toe, dichtklappen, en je eindigt met een vierkant met een opening. Je kunt het beste dun en licht papier gebruiken, zoals een eenvoudig rechthoekig vel printerpapier. Een goede manier om het bootje beter bestand te maken tegen water is om plakband op het complete onderste gedeelte te plakken.

Het moet wel netjes, net zoals je bij Stap 8 gedaan hebt. Trek het uit elkaar en maak het plat, anders lukt het niet. Als je het goed hebt gedaan is de driehoek van onderen open. Het is immers zo makkelijk, boot vouwen van papier.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
14.03.2019 12:14 Sanna:
Als je het goed hebt gedaan, is de basis van de driehoek, dus de onderkant, open.

16.03.2019 22:00 Ouissal:
Maak een nette vouw in het papier.

24.03.2019 19:47 Styn:
De onderste hoeken komen op elkaar te liggen en zullen samen de onderste hoek van een vierkante ruit vormen.