Hoe maak je een apa literatuurlijst in word

Datum van publicatie: 04.03.2019

In het volgende artikel hebben we hiervan enkele opgesomd: Voor de opmaak van de titelbeschrijving bestaan verschillende officiƫle of semiofficiƫle systemen.

Er kan gealfabetiseerd worden op de volledige familienaam of op het hoofdwoord, waarbij de voorvoegsels na de voornaam komen.

Het jaar van publicatie komt op de tweede plaats na de titel of de auteur of samensteller. Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl. Er zijn hiervoor een aantal regels opgesteld. Bailey Login Sign up. Klik op Nieuwe tijdelijke aanduiding toevoegen als u een tijdelijke aanduiding wilt toevoegen zodat u een bronvermelding kunt maken en later de brongegevens kunt opgeven. Bestaat een bron uit meerdere regels dan dienen de volgende regels in te springen.

De regels van de APA-stijl zijn erg complex. Een handleiding voor het opzetten en schrijven van rapporten, scripties, Instagram or Facebook. Laat je scriptie nakijken op taal.

Ben 4 september Daarin laten we precies zien welke onderdelen je moet invullen om de juiste bronvermelding te krijgen.

Bronvermeldingen aan uw document toevoegen

Ik gebruik voor mijn thesis deze functie in word maar ik denk door een instelling die is veranderd kloppen de referenties niet meer. Ook aandacht voor "Word springt zomaar Hoe kan ik die streep weghalen? Contact opnemen met ondersteuning.

Bij andere referentiestijlen weet ik het niet. Geraadpleegd op 8 september via http: Breng de gewenste wijzigingen aan in het dialoogvenster Bron bewerken en klik op OK.

Klik op Nieuwe tijdelijke aanduiding toevoegen als u een tijdelijke aanduiding wilt leuke dingen knutselen voor in huis zodat u een bronvermelding kunt maken en later de brongegevens kunt opgeven.

De publicaties worden gerangschikt volgens de volgorde waarin ze in de tekst genoemd worden. Daarna vermeldt u wanneer u de website geraadpleegd hebt! Hoe kan ik die streep weghalen, hoe maak je een apa literatuurlijst in word.

Dus het klopt helemaal dat je literatuurlijst er overzichtelijker uit gaan ziet. Als er geen uitgever is, vermeld dan de naam van de organisatie waar de publicatie vandaan komt of laat de uitgever weg, zie hiervoor verder figuur 4 en 5. Door het opnemen van een literatuurlijst wordt de tekst ondersteund!

Bronvermelding in word

Als er meer dan drie auteurs zijn, vermeldt u alleen de eerste naam, gevolgd door een spatie en e. Of je moet Office opnieuw installeren. Limburger ontdekt de wereld: Hoi Joanne, je spreekt dan van een bron in een bron.

Hoe maak je een automatische bronnenlijst. Of is het mogelijk dat je een lijst maakt gealfabetiseerd van boeken, een lijst van wetenschappelijke artikelen et cetera. Eindig met een punt. Hoi Sayhoun, Bedankt voor je reactie. Koen Driessen Koen heeft zelf meerdere scripties geschreven en is in samen met Bas en Richard Scribbr gestart.

Een nieuwe bronvermelding en een nieuwe bron aan een document toevoegen

Karen 9 oktober Yvonne 9 februari Als u een tijdelijke aanduiding wilt bewerken om informatie over de bronvermelding toe te voegen, selecteert u de tijdelijke aanduiding in Huidige lijst en klikt u op Bewerken. Misschien dat iemand anders die dit artikel leest het antwoord voor je heeft.

Er komt dan een lijst met alle ingevoerde bronnen waarbij je de bron die je nodig hebt kunt selecteren.

Voor mijn afstudeerscriptie maak ik gebruik van deze toepassing in Word, erg fijn. Ik heb alleen hoe maak je een apa literatuurlijst in word vraagje. Dit instructie filmpje laat zien hoe je een bron kan vermelden.

Zo sla je bijvoorbeeld voor een wetenschappelijk mag je op vakantie tijdens ziekteverlof het tijdschrift journal op waarin het artikel is gepubliceerd en voor een boek de uitgeverij. Dan krijg je toch heel veel dezelfde bronnen in je bronnenlijst.

Type dan bij Zoeken naar een slash. U plaatst dan de familienaam na de initialen.

Inhoudsopgave

Zo sla je bijvoorbeeld voor een wetenschappelijk artikel het tijdschrift journal op waarin het artikel is gepubliceerd en voor een boek de uitgeverij. De eerste vermelding in de bibliografie is klaar. Zodra je een bruikbare bron gevonden hebt, vul je een digitaal formulier in bron maken.

Cursus Word Les 8:

Deel 4 in de serie Werkstuk maken. Ik heb gebruikt gemaakt van de automatische bronvermelding in Word. De beschrijving van een artikel uit een tijdschrift kan er als volgt uitzien: .

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
08.03.2019 02:16 Ilka:
Ik ben heel erg gewend aan EndNote en die manier van refereren dus nummeriek. Bij alfabetisering op de titel volgt het jaartal op de titel.

15.03.2019 14:18 Arendje:
Ik heb even een vraag wat betreft pagina nummering.