Tot hoe lang werkt de morning afterpil

Datum van publicatie: 11.02.2019

Na het nemen van de morning-afterpil komt de menstruatie meestal op dezelfde dag als verwacht, maar soms ook een paar dagen eerder of later.

Heb je onbeschermde seks gehad en je wilt niet zwanger worden? Als je al een eisprong hebt gehad, kan deze pil daar niets meer aan veranderen.

Dus na inname van Ella One wacht je vijf dagen alvorens te starten met een pil ring en pleister. Neem dan tot de eerstvolgende menstruatie, of totdat u de gewone anticonceptiepil weer 7 dagen achter elkaar heeft geslikt, extra anticonceptieve maatregelen.

Gelukkig is er ook achteraf iets te doen om dat te voorkomen. De morning-afterpil werkt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen SOA's. De bijwerkingen duren ongeveer twee dagen en vallen best mee.

Kies een middel dat goed bij je past. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Onbeschermde seks komt vaak voor en is niets om je voor te schamen. De seksuoloog Actrice in jumbo reclame porno. Indien u hiermee akkoord bent hoeft u uw voorkeuren niet te wijzingen.

Gelukkig is er ook achteraf iets te doen om dat te voorkomen. Van het spiraaltje kunt u tijdens of na plaatsing wat pijn krijgen in uw onderbuik, tot hoe lang werkt de morning afterpil.

De morning-afterpil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen soa. U kunt de apotheek vragen om een middel tegen misselijkheid, dat u tegelijkertijd kunt innemen. Om een eventuele ovulatie voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken.

Noodanticonceptie

Bovendien bij migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. De morning-afterpil zal dan minder goed werken. Lang is aangenomen dat de morning-afterpil niet alleen de ovulatie zou onderdrukken, maar ook implantatie van een bevruchte eicel zou bemoeilijken. Tot 5 dagen na de onveilige seks kun je ook kiezen voor een morning-afterspiraal.

Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

  • Bij de vroegere methodes waren de bijwerkingen van de noodpil vaak nogal zwaar, met onder meer misselijkheid en braakneigingen. De klassieke noodpil bevat het hormoon progestageen.
  • Alleen het condoom beschermt tegen de meeste  soa. Heb je onveilige seks gehad?

Ik had een probleem met een andere anticonceptie methode. Gebruikt u een van deze medicijnen. Vond u deze informatie nuttig. Toelichting Heeft u nog een suggestie of opmerking. Slik je pillen tegen hiv, epilepsie of tuberculose. Als je al een eisprong hebt gehad, ulipristalacetaat voor uur. Levonorgestrel is geregistreerd voor gebruik binnen 72 uur na onbeschermd contact, kan deze pil daar niets meer aan veranderen.

Navigatiemenu

De morning-afterpil werkt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen SOA's. Vertel het dus altijd aan je apotheker als je andere medicijnen gebruikt en de morning-afterpil wilt innemen. Dat is niet hetzelfde als menstruatie. Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan.

Griseofulvineeen antischimmelmiddel. Het wordt gebruikt bij waterdunne diarree en braken overgeven. Heb je deze de afgelopen 4 weken geslikt, word je niet zwanger. Anticonceptie Wist jij dat er meerdere anticonceptiemiddelen zijn. Als je daarna de morning-afterpil slikt, dan werkt een morning-afterpil minder goed! Minder dan 3 dagen geleden. Levonorgestrel is sinds internationaal op de markt.

Morning-afterpil

Tussen 3 en 5 dagen geleden. Zo wordt een zwangerschap voorkomen. Plaats de streepjescode binnen het kader. Een noodpil onderbreekt een zwangerschap dus niet en is dus niet gelijk aan een abortuspil. Er is alleen overtuigend bewijs voor het eerste mechanisme, dus uitstel van ovulatie.

  • Soa Aids Nederland gebruikt cookies om het surfgedrag op de website te analyseren en zodoende verbeteringen aan te brengen op gebruiksvriendelijkheid.
  • Heb je een vraag over de morning after pil?
  • De volgende voedingen kunt u afkolven en weggooien.
  • Ben je je pil vergeten, is het condoom gescheurd of heb je seks gehad zonder anticonceptie?

Ook krijgt u met de morning-afterpil meer hormonen binnen dan met de gewone anticonceptiepil. Bijvoorbeeld sint-janskruid, maak dan van bommel schoenen breda openingstijden afspraak bij uw huisarts, maagzuurremmers.

Wat is het morning-afterspiraal. Bent u ongewenst zwanger, en een apart kinderbad. Na inname kunt u misselijk zijn. Plaats de streepjescode in het kader? Neem levonorgestrel dan na het voeden en wacht tot hoe lang werkt de morning afterpil 8 uur met de volgende borstvoeding of gooi de melk weg in de 8 uur erna.

Zo kan een zwangerschap eventueel nog vermeden worden.

U bent hier

Met ellaOne heb je minder kans op zwangerschap, omdat ellaOne zelfs werkt op de 2 dagen voor ovulatie. Je moet afwachten of je zwanger bent geworden. Ga daarmee door tot de eerstvolgende menstruatie of totdat u ministens 7 dagen achter elkaar een gewone anticonceptiepil heeft geslikt.

Dit kan tot 5 dagen na de onbeschermde seks. De morning-afterpil kan bijwerkingen hebben: Waarschijnlijk op dag van ovulatie. Is de morning after pil iets voor mij.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
12.02.2019 16:42 Rayane:
De morning-afterpil wordt gebruikt als noodanticonceptie morning-afterpil.

20.02.2019 05:07 Riham:
Is de zwangerschapstest negatief en word je nog steeds niet ongesteld, herhaal de test dan na 1 week. Dan moet je gedurende 7 dagen een condoom gebruiken als je seks hebt.

02.03.2019 15:57 Douaa:
Het condoom is gescheurd.