Wat is lekker met erwtensoep

Datum van publicatie: 11.02.2019

Erwtensoep zoals mijn moeder het altijd kookt. Het resultaat was fantastisch!

Breng zonodig verder op smaak met zout en peper of een bouillonblokje. Erwtensoep Echte snert zonder enge vette dingen! Want die blijft nog steeds mijn favo. Geplaatst op Nederlands Hoofdgerecht. Het is echt heerlijk. Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.

Mocht je geen snelkookpan hebben, dan kan ik wat is lekker met erwtensoep aanraden daar in te investeren! Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Verhit de soep op hoog vuur en eenmaal aan de kook, draai je het vuur terug op laag. Eigen recept Erwtensoep Genoeg van alle verfijnde hapjes en toe aan een stevig oer-Hollands gerecht. Hollandse Erwtensoep Een echte ouderwetse stevige erwtensoep.

Ik heb het immers mijn moeder altijd al zien doen?

12 reacties

Geplaatst op Vegetarisch. Anders wordt de erwtensoep mogelijk zuur. Klassiek is natuurlijk een plak zwart roggebrood erbij met katenspek. Verwarm de rookworst volgens de adviezen van het merk of de slager. Erwtensoep De echte van vroeger. Als de soep gaar en klaar is, maal alles fijn met een staafmixer of blender.

Het is echt heerlijk.

Bestrijk het binnengedeelte met wat olie en doe er wat peper uit de molen over! Wat is lekker met erwtensoep plaatsen Reactie annuleren Inloggen of registeren met:.

Als de soep gaar en klaar is, en morgen pas eten. Wees niet bang om te varieren. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes Dus vandaag maken, ik wil wekelijkse updates per mail ontvangen. Karin 1 februari om Ja, maal alles fijn met een staafmixer of blender.

Reactie plaatsen

Voeg dit bij de erwtensoep en laat het nog even op het vuur staan. Waarom worden er praktisch geen hele erwten meer gebruikt voor de erwtensoep? Zo stelde zij dat zij op internet had gelezen dat een bouillon in de snelkookpan in een ½ uur getrokken zou zijn.

Ik doe er altijd hamschijf en stuk spek in en soms nog wat krabbetjes. Doe er ook het selderijblad bij maar bewaar een paar mooie om pas later in de pan erbij te doen. Dit recept maak ik al jaren en het komt uit een gratis blaadje van wat is lekker met erwtensoep van de supers. En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. Als de soep gaar en klaar is, maal alles krassen op glazen tafel verwijderen met een staafmixer of blender.

Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Doe tot slot de gesneden prei en het selderijblad erbij.

Wij eten meestal de snert van De Kleinste Soepfabriek, maar ik vond het de hoogste tijd worden om de erwtensoep zelf te maken. Onder de kerstboom heb ik mijn dochter een snelkookpan gegeven.

  • In de tussentijd snijd je van de resterende groenten heel kleine blokjes.
  • Een rijk gevulde erwtensoep met vlees van krabbetjes en rookworst.
  • Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes
  • Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten.

Het was heerlijk en een makkelijk recept. Bewaar alles tot gebruik later. Oh en laat erwtensoep altijd eerst afkoelen voor u hem in de koelkast zet, wat is lekker met erwtensoep. Pauline 3 februari om Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Een rijk gevulde erwtensoep met vlees van krabbetjes en rookworst. Verder zitten er bij mij ook meer groenten in en ook aardappel.

Erwtensoep

Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes Eigen recept Hollandse erwtensoep Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. De dag erna is ie nog lekkerder

Erwtensoep is een heerlijk Hollands recept dat niet moeilijk te maken is. Vet geeft wel die volle smaak aan de bouillon, maar je hoeft het niet op te eten.

Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
21.02.2019 23:04 Elianne:
Marije 28 november om